جوان آنلاین: با اینکه ترامپ اخیراً گفته بود هیچ بخشی از قلمرو اوکراین را به روسها تقدیم نخواهد کرد، مقامات واشینگتن با درک واقعیتهای میدانی سیاستهای خود را تعدیل کردهاند. در تازهترین اظهارات، مارکو روبیو، گفته که اوکراین باید از هدف خود برای بازپسگیری سرزمینهای سابق برای تسهیل مذاکرات صلح با روسیه چشمپوشی کند.
همزمان با آغاز مذاکرات دوجانبه بین امریکا و اوکراین در عربستان برای رسیدن به توافق بر سر مواد معدنی، دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا خواسته کییف از برخی منافع خود کوتاه بیاید. مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا دوشنبه شب پیش از دیدار هیئتهای امریکایی و اوکراینی گفت: «بدیهی است که برای اوکراین در هر بازه زمانی معقولی بسیار دشوار خواهد بود که روسها را به جایی که در سال ۲۰۱۴ بودند بازگرداند. اوکراین برای هرگونه توافقی برای پایان دادن به جنگ باید بخشی از سرزمینهایی را که روسیه از سال ۲۰۱۴ تصرف کرده است، واگذار کند.»
به گزارش نیویورکتایمز، روبیو افزود: «مهمترین چیزی که ما باید با آن اینجا را ترک کنیم این است که احساس قوی داشته باشیم که اوکراین آماده انجام کارهای دشوار است، همانطور که روسها باید کارهای دشواری برای پایان دادن به این درگیری انجام دهند یا حداقل آن را به نوعی یا شکلی متوقف کنند. من فکر میکنم هر دو طرف باید به این درک برسند که هیچ راهحل نظامی برای این وضعیت وجود ندارد.» روبیو گفت: «آنها رنج زیادی کشیدهاند و مردمشان بسیار متضرر شدهاند، و پس از چنین چیزی سخت است که حتی در مورد امتیازات صحبت کنیم، اما این تنها راهی است که به پایان میرسد، تا از رنج بیشتر جلوگیری شود.»
نسخه جدید امریکا درحالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در سه سال گذشته همواره هشدار داده تا زمانی که روسها از مناطق اشغالی عقبنشینی نکنند، به میز مذاکرات صلح باز نمیگردند. به نظر میرسد دولتمردان کاخ سفید هم به این باور رسیدهاند که روسیه از این مناطق عقبنشینی نخواهد کرد و اگر بخواهند جنگ را متوقف کنند، باید کییف از برخی خواستههای خود صرفنظر کند.
تنش لفظی واشینگتن و مسکو
هرچند امریکا روند مذاکرات با روسیه را مثبت میداند، اما روبیو در این باره گفت که کشورش امیدوار است مجبور به تشدید تحریمها علیه روسیه نشود. به گزارش خبرگزاری تاس، روبیو گفت: «باید برای همه روشن شود که در این معادله، امریکا برای تحمیل هزینه به طرف روس، ابزارهای آماده در اختیار دارد، اما امیدواریم که کار به آنجا نکشد.» وی افزود: «امیدواریم که هر دو طرف به این درک برسند که این مناقشه از طریق ابزار نظامی حل نخواهد شد بلکه تنها با ابزار دیپلماتیک فیصله خواهد یافت.» دیپلمات ارشد امریکایی اضافه کرد: «هدف رئیسجمهور این است که هر دو طرف را به میز مذاکره کشانده و این (جنگ) را حلوفصل کند. اما این یک یادآوری است مبنی بر اینکه ما درک میکنیم در صورت بههم خوردن توافق، امریکا ابزارهای خود را دارد. واقعاً امیدواریم که چنین اتفاقی نیفتد و به آن مرحله نرسیم.» از سوی دیگر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز سهشنبه گفت: «در حال حاضر بسیاری از مردم عجله دارند در مورد اقدامات امریکا عینک خوشبینی به چشم بزنند، اما نیازی نیست که برای خوشبینی عجله کنید. اکنون برای زدن عینکهای خوشبینی نیازی به شتاب نیست. همیشه باید به بهترینها امیدوار باشید، اما همچنان برای بدترینها آماده باشید. ما باید همیشه آماده دفاع از منافع خود باشیم.»